Közösségi élet

A kecskeméti kollégiumok találkozója (2021)

,

Fáy Olívia írása

Az őszi szezon egyik jelentős eseménye két év után újra megrendezésre került, dacolva a koronavírus kitudja már, hányadik hullámával. A Kecskeméti Kollégiumok Találkozója október 20-án 17 órától kapott helyet Internátusunk dísztermében, ahol a város kollégiumai közül a Táncsics, a Piarista és a Széchenyi tette tiszteletét. Hazai pályán szállt ringbe Horváth Katica, Mónus Melinda, Sümegh Bíbor, Chudi Levente és Papp Ádám. A vetélkedő az éves programsorozatban idén rendkívül különleges sajátossággal bírt, hiszen Internátusunk fennállásának 30. évfordulója jegyében egy izgalmas időutazáson vehettek részt a versenyzők. A program nyitányaként a Gólya Ki Mit Tud tehetségei csillogtathatták meg tudásukat: elsőként a Szuromi Fúvós Band nyűgözte le a jelenlévőket; majd Bán Csanád Géza végzősével, Kerekes Mártonnal elsöprő sikert aratott.

Mint már említettem, az est egy fajta időutazás is volt, melynek szerves részét képezte egy időkapszula készítése, amit majd a 20 év múlva itt élő internátisták fognak felnyitni. Ehhez vendégeink is hozzájárultak, ugyanis az első feladat egy üzenet írása volt a jövő kollégistájának. Már az elképzelés is hátborzongató, ha arra gondolok, hogy akár a saját gyerekeim is a kezükben tarthatják ezeket a leveleket, amik akkorra már a történelem részét fogják képezni. Ehhez mellékelve minden kollégium egy két perces videót készített a mindennapjairól. Ezek a videók szintén az időkapszula részét képezik, bár lehet, hogy a pendrive, mint olyan, két évtized múlva a Néprajzi Múzeum kiállításán lesz már csak fellehető. Az utazás következő állomásai, vagyis a vetélkedő további feladatai a múlt köré épültek, így a résztvevők megvizsgálták az Internátus mögött álló 30 esztendőt.

Történelmi körutunk lezárásaként megvendégeltük a résztvevőket egy vacsorával a konviktusban, ahol mindenki jóllakhatott. Az ünnepi falatozás után eredményhirdetés következett. Ezt megelőzően az Internátus csapata egy rendkívül sportszerű felajánlást tett, miszerint visszalép a versenytől. Ennek függvényében a következő eredmény született: a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Széchenyi állhatott, a második helyezést a Táncsics, a bajnoki címet pedig a Piár vihette haza. A verseny díjai közt egy torta, mozijegyek és pizzautalvány szerepeltek.

Az est egy közös Just dance partyval végződött, ahol mindenki kitombolhatta magát.

Terjéki Lilien fotói a találkozóról >>

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk