Közösségi élet

Farsang (2022)

,

Terjéki Lillien  írása

Plakát: Jánosi Zoltán

 

Az Internátusban minden évben részt vehetnek a diákok egy nagyon szuper farsangi vacsorán és megünnepelhetik közösen a farsangot.

Az egész úgy kezdődött, hogy mindegyik tanulócsoportnak ki kellett választania egy témát és aszerint feldíszíteni a saját asztalát. Ezek különféle kategóriák szerint lettek díjazva a mulatság végén.

A DÖK-ös csapat pedig összeállított, majd kiválasztott 3+1 menüsort. A vacsoránál el lehetett egyszerre vinni az ételeket, de külön is kikérhettük őket. Bár praktikusabb volt egyszerre vinni, ugyanis még úgy is sokan voltunk, hogy évfolyamonként hívtak ki minket. Mielőtt felsorolnám az ételeket, megemlíteném, hogy a vacsora előtt Ildikó néni és az internátusi zenészeink nagyon szép zenével láttak el minket!

Az előételek a következők voltak: hortobágyi húsos palacsinta, panzerotti, sok gyümölcsös tejberizs és sütőtök krémleves. Miután megettük, jöhettek a főételek: lasagne; marhapörkölt nokedlivel; sajtos-tejfölös-baconos csirkemell őzgerincben sütve, steakburgonya körettel, illetve avokádós tészta. Amikor végeztünk eme ínycsiklandozó ételekkel, következett a desszert, ami az igazgatónő, Szilvi néni meglepetése volt nekünk. Na de, térjünk rá, mi is volt!! Két fajta torta volt, és kedvünk szerint a fehércsokis karamellás vagy az erdei gyümölcsös ízvilág közül lehetett választani.

Az utána lévő kis időben zenét indítottak, majd következett a farsang elengedhetetlen velejárója a jelmezverseny. Idén a gólyáknak kötelezően indulniuk kellett. Mivel tavaly nem nagyon lehetett farsangot tartani, a mostani jelmezversenyen részt vett a 10. évfolyam is. A két műsorvezető vegyesen szólította e két évfolyamot. Már felkonferálóink is nagyon különlegesek voltak, ugyanis nemcsak egy párnak öltöztek be, de az életben is egy párt alkotnak, így még aranyosabbak voltak. Emellett műsorvezetőink mindenkit megillettek kisebb kérdésekkel addig, amíg a zsűritagok értékelték a versenyzőket. Elsőként az egyéni versennyel kezdtünk, miután ők felvonultak és a bírálók pontozták őket, a csoportos versenyzők következtek! Jut eszembe a zsűri, amelynek tagjait még nem mutattam még be....

Először is a hölgyként, Loboda Zsófiát láthattuk, mint zsűri, illetve DÖK képviselő. Majd, Vas Barnabást figyelhettük meg, a DÖK elnöki szerepben. Végül, de nem utolsó sorban, a meglepetés vendégünk következett, akit az Internátuban elég sokan ismerhetnek, ugyanis az utolsó zsűritag nem más, mint Vass-Eysen Ákos volt, akivel általában a vasárnapi áhítatokon találkozhatunk, mint zongorista, emellett az internátusi kórus vezetője. Miután mindenkire sor került és a zsűri pontozott minden jelmezt. Ezután meg kellett beszélniük közösen is a nagy döntést, ami nehéz lehetett, mert rengeteg ötletes és kreatív jelmezt láthattunk!

Mialatt ők megbeszélték ezeket, nekünk jött a buli, mivel megnézhettük, mit csináltak a 2020-as évben a nevelőink, pár diák részvételével. Kettő videót láthattunk, az egyikben a nevelők beöltöztek, A Nagy Pénzrablás rablóinak megfelelő ruhákba, csak itt pénz helyett kimenőket szerettek volna szerezni. A másik videóban szeretett tanáraink a görög istenek képében jelentek meg. A két videó után rövidebb Pixar mesefilmeket néztünk meg. Eközben megszülettek az eredmények a jelmezekről, és az asztaldíszítésről.

Az eredmény a következők szerint alakult… Egyéni versenyben az első hely Papp Ádámé lett, aki Lúdas Matyi bőrében jelent meg, a második helyezett Hajdú- Koppány Bulcsú lett lelkészként, a harmadik helyezést pedig, Kiss Balázs nyerte űrlényként. A csoportos jelmezeknél szintén három helyezés volt. „Róbert Gida mentális betegségei” csoportja kapta az első helyezést, melyben a szereplők: Bozó Zsóka, Illyés Réka, Lakatos Réka, Szabó Enikő, Oláh Anna, Suhajda Sarolt, illetve Újvári-Kovács Bence. A második helyezett az úgynevezett „Ekszöszájszbúk” produkció: Tálas Donát Marcell és Kökény Zoltán szereplésével. A harmadik helyezést pedig a Kisebbségi parfümárusítók érték el: Sándor Barnabás, Lakatos Márton és Chudi Levente.

Az asztalok díjazása kicsit máshogy lett helyezésekre bontva. Az 1-es tanuló csoport a legérdekesebb elnevezést érdemelte ki, a 2-es tanuló csoport a legviccesebb kinevezést zsebelte be, míg a lányoknál a 3-as csoport a legszebb címet kapta, a 4-es csoport a legletisztultabb kinézetét tudhatta magáénak, az 5-ös csoport pedig a legkreatívabb helyezést érte el.

Ezután került sor a köszönetnyilvánításra, majd jobbnál jobb csoportképek készültek, végül az est véget ért és fel lehetett menni a szobánkba. Szerintem nagyszerű farsangunk volt, sokat tudtunk nevetni. Köszönjük szépen!

 

Lakatos Réka képei a farsangi vacsoráról >>

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk