Közösségi élet

Családi nap az Emmausban

,

Szarka Regina írása

 

2023. szeptember 17-én, vasárnap a Kecskeméti Református Internátus gólyái családi napon vehettek részt Emmausban. A napos időben választhattak, hogy délután 3 körül kerékpárral menjenek ki Fazekas tanár úr és Molnár tanár úr kíséretében, vagy a szülőkkel érkezzenek autóval. Én is részt vettem ezen az alkalmon, mint gólya, de sajnos nem biciklivel jutottam el a célig.

Arányában többen mentek autóval, mint biciklivel, de megkérdeztem az egyik kerékpározót, milyen volt az út, és ezt válaszolta: „Az utunk elején még nem gondoltuk volna, hogy nem fog zökkenőmentesen alakulni, és bár nem volt egyszerű végig küzdeni az utat, mégis jó volt a hangulat.” A biciklisek megérkezése után nem sokkal, az internátus nevelőtanárai programot szerveztek az Emmaus házán belül, amit a kollégisták, a családtagjaik és a nevelők együtt játszottak. A játék „Ki vagyok én?”-szerű volt, melyben különböző kellékek, tárgyak voltunk, és úgy kellett kitalálni szerepét. A könyvtől kezdve a kutyapórázig mindenféle dolog előfordult, melyeket a többiek körülírása után (vagy még további segítséggel) nagy nehezen kitaláltunk. A közös programot követően a szülők, családtagok és a gólyák is ismerkedhettek, beszélgethettek egymással, bár ez inkább a szülőkre vonatkozott, hisz ekkor már elég idő eltelt ahhoz, hogy mi, gólyák, megismerjük egymást. Nagyon jó volt a hangulat, a kinti asztalokon sokféle finom süti, pogácsa és üdítő volt. Ezeket mindenki magának készítette, illetve otthonról hozta. A családi nap vége felé még egy szabadidős focimeccset is rendeztek a gólyák, melyben a férfi nevelőtanárok és néhány apuka is részt vett. A meccs végén a győztes gólt Fazekas tanár úr rúgta, ami a nap fénypontjának is tekinthető. Még egy rövid beszélgetésre jutott idő, ezután a biciklisek este 6 óra körül indultak vissza az internátushoz, majd kb. 7-kor érkeztek meg a kollégiumba.

Aznap este mindenki kimerült volt, még azok is, akik autóval mentek, de annyi biztos, hogy egy újabb kedves emlékkel gazdagodtunk. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy az ilyen alkalmakra mindenféleképpen menjen el, hisz új barátok megismerésén kívül jó emlékeket is szerzünk, és ez a lényege a kollégiumnak is. Persze, erről az alkalomról fényképek is készültek, amik megtekinthetők lesznek a honlapon is, és majd segítenek felidézni az örömteli eseményt.

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk