Közösségi élet

Élménybeszámoló a tantestületi kirándulásról (2022)

,

Mészáros Adél tanárnő írása

Internátusi nevelőtestületünk a tanévet lezáróan június végén három napot töltött Észak-Kelet-Magyarországon. A kirándulásunk fő úticélja Mád és környéke volt. Én idén csatlakoztam a nevelőtestülethez, így először vettem részt a kollégákkal közös kiránduláson, amit már alig vártam.

Június 27-én reggel két autóval indultunk el Kecskemétről az első megállónk, Tiszakeszi felé. A településen meglátogattuk a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolát és az ottani kollégákkal is megismerkedtünk. Ezután a következő állomás Mád volt. A mádi zsinagóga és annak múzeuma sokunk számára különleges élményt nyújtott. A szállás elfoglalása után a Mádi Református Egyházközség tagjaival találkoztunk, akikkel elfogyasztottuk finom borvacsoránkat. A kis faluban nagy szeretettel fogadtak bennünket. 

Másnap Sárospatakot fedeztük fel. A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteménye új és izgalmas információkkal szolgált valamennyiünk számára. Délután pedig egy másik kaland várt ránk… Az utunk során megnéztük a Megyeri-hegyi Tengerszemet, amely Magyarország egyik legszebb természeti képződménye. Fentről is gyönyörű kilátás nyílt rá, de csapatunk egy része egészen a víz tükréig lemerészkedett. Úgy tartja a mondás, hogy „A szem a lélek tükre”. A Tengerszem tava a mi lelkünk tükrét mutatta: egy kicsit fáradt, de boldog, mosolygós csapat nézett vissza ránk, miközben felidéződtek bennünk a mögöttünk hagyott tanév emlékei.

Harmadik nap a Füzéri várhoz sétáltunk fel. A napot Vizsolyban zártuk, ahol a templom meglátogatása mellett a nyomdatörténeti kiállításra is jutott időnk. Itt mindenki kipróbálhatta magát nyomdászként is és a neves Vizsolyi Biblia első oldalát kinyomtathatta magának.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon tartalmas kiránduláson vettünk részt. Minden reggel Isten igéjével indítottuk a napot. Több ízben hálával és örömteli szívvel énekelhettük az internátusi vacsorák egyik közkedvelt énekét, a Siess keresztényt, olyan jelentős helyeken is, mint a Füzéri vár kápolnája és a Vizsolyi Református Templom. Soli Deo Gloria!

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk