Közösségi élet

Tanévkezdés (2020)

,

Jurinka Miron 10. évfolyamos és Sümegh Bíbor 10. évfolyamos diákok írásai

Az idei tanévünk rendhagyó módon indult, az internátusi beköltözés vasárnap volt, de a tanítás csak kedden kezdődött. Így rendelkezésünkre állt egy szabad nap, melyre diákjaink a következőképpen emlékeznek vissza.

Lézerharc

Tavasszal a tanítás hirtelen befejeztével jelentősen megcsappant a találkozások száma a járványhelyzetre való tekintettel. Ennek tükrében az internátusi programok legnagyobb része elmaradt vagy az online térbe korlátozódott.

A tanév véget ért, a nyári szünet elmúlt, a szeptember pedig rohamosan közeledett.

Beköltöztünk a kollégiumba, de még mielőtt az iskolapadba ültünk volna, egy nem mindennapi verseny várt ránk a szünidő utolsó napján.

Vasárnap, a beköltözés végeztével, a "gólyák" (bejövő diákok) bemutatkozó estjén a bejövő refis diákok kivételével (a gimnáziumban tanulmányaikat megkezdő diákok) mindenki kapott egy sorszámot 1 és 12 között. Ezek a számok határozták meg, hogy ki, melyik sorszámú csapat tagja lesz.

A 12 csapat 6 mérkőzésen vehetett részt egy 120 m2-es pályán játszódó lézerharcban. A csapatok tagjai 7:45-ös indulással, kettesével, fél óránként „vonultak csatába”. A helyszínen fegyvert, sapkát, megkülönböztető jelzést és egy fejpántot kaptak, amire ellenfeleik célozhattak. A „katonák” minden erejüket beleadva küzdöttek a győzelemért. Voltak, akik az ellenség eszén túljárva a pálya elemeit görgetve lepték meg a rájuk tüzelőket, míg mások saját taktikájukat követve egy rejtekhelyről tüzeltek.

A kemény küzdelemben hamar elszállt a „30 élet” és a 35 perces játékidő. Ezután a csapatok összehasonlították pontszámaikat, majd kiderült, ki is nyerte a küzdelmet.

Ebédre menet másról sem beszéltek a diákok, csak az általuk megélt élményekről.

Reméljük, a régen megszokott rend szerint folytathatjuk a tanévet, és legközelebb is megmérkőzhetünk egymással ezen a „hadszíntéren”.

Életre szóló élményben volt részünk. Köszönjük szépen.

Jurinka Miron 10. évf. írása

 

Délutáni testmozgás

Kedvenc Konviktusunk kedvenc ebédje után folytatódott az izgalmas program, melynek első küldetése a Benkő Zoltán Szabadidőközpontba kivezető séta teljesítése volt.

Miután kiértünk eseményünk helyszínére, kezdetét vette a sárkányhajózás. A sport Kínából eredeztethető, több mint 2000 éves múltja van, de Európában csupán a 20. században jelent meg. Ma már hivatalos sportnak tekintik. A hajó hasonlít a kenuhoz, kb. 13 méter hosszú. Az evezők párosával eveznek az első két embert követve, az adott tempó szerint. (Mi ezt csupán megkíséreltük).

Három hajóban, három kiváló edző kísért minket, mígnem egy óra múlva összemérhettük erőnket egy rövid versenyben. Mindenki keményen hajtott (én személy szerint azért, hogy ne essek ki a hajóból), de természetesen az a hajó nyert, melyet nevelőtanáraink erősítettek.

 A program végére mindenki „kievezte” magát, majd indulhattunk is vissza második otthonunkba.

Itt egy újabb meglepetés várt minket. Egy esti grillpartival zártuk ezt az igazán vidám, élményekben gazdag napot.

Jó volt újra együtt lenni.                                                                  

Sümegh Bíbor 10. évf. írása

Galéria >>

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk